joi, 3 aprilie 2008

transilvania-un tinut legendar

Transilvania

Un tinut legendar

Transilvania este de departe cea mai romantica provincie romaneasca. Chiar numele ei starneste imagini ale piscurilor muntilor inaltandu-se la cer deasupra vailor impadurite si a paraurilor cristaline, imagini ale bisericutelor din lemn cu acoperisuri inalte, imagini ale castelelor legendare si amintiri dintr-o istorie zbuciumata. Dar aici puteti descoperi mult mai multe locuri interesante: statiuni pentru sporturi de iarna si de tratament, carari pentru excursiile in munti si Parcul National Retezat, orasele medievale fascinante, muzee de arta si hoteluri de calitate. In Transilvania, noi posibilitati de petrecere a vacantelor apar la tot pasul.


Transilvania se gaseste:in centrul tarii, fiind inconjurata de Muntii Carpati care strabat Romania. Unul dintre principalele orase, Cluj-Napoca, se aflain zona de podis,in timp ce orasele Brasov si Sibiu se gasesc la poalele Carpatilor Meridionali. Aici, personajul care se afla la loc de cinste este ciobanul, el fiind pastratorul traditiilor populare ancestrale.

Locul ideal pentru a evada Dupa cum puteti vedea, atat vara cat si iarna, vaile si muntii Transilvaniei cu salbaticia lor reconfortanta si primitoare sunt un loc in care veti evada in adevaratul sens al cuvantului.